This website requires JavaScript.

Malolaktisk

Malolaktisk gæring. I tidlig dansk vinbog om Bordeaux skrev Henning O’Stritt i 1970erne om vinen, der kunne mærke foråret og begyndte at boble af glæde… Det er den malolaktiske gæring -hvor den hårde æblesyre (“malo”) omdannes til den blødere mælkesyre (“laktisk”) plus kuldioxid, der giver den fine brusen, som danskeren så som ægte forårstegn! Processen er helt naturlig og sker spontant, omend ikke mindst firmaer som Novozymes har perfektioneret den ved hjælp af bl.a. mælkesyre. På de fleste slotte sker denne “andengæring” i direkte forlængelse af den alkoholiske gæring, men i dag forlænger flere og flere denne “andengæring”, som også kan finde sted på egefade, hvor kuldioxiden forbliver i fadet og beskytter vinen mod den skadelige luft. Dette kaldes malolaktisk gæring i eg . Rødvin får næsten altid malolaktisk gæring, men især i varme klimaer undgår man denne ved at nedkøle og evt. svovle vinen, netop fordi denne gæring fører til samlet fald i syreindholdet, hvad man ikke har interesse for i varmt klima.

Relaterede produkter

Frankrig

2022 Bourgogne Pinot Noir, Domaine Quentin Jeannot

Frankrig

2022 Meursault, Vieilles Vignes, Domaine Quentin Jeannot

Frankrig

2022 Santenay, Vieilles Vignes, Domaine Quentin Jeannot

Frankrig

2021 Santenay, Les Charmes du Dessous, Domaine Quentin Jeannot

Frankrig

2019 Santenay, Clos de la Comme Dessus, Domaine Quentin Jeannot

Frankrig

2022 Santenay, Clos Des Hâtes, Domaine Quentin Jeannot

Frankrig

2022 Meursault, Le Poruzot 1. Cru, Domaine Quentin Jeannot

Frankrig

2022 Maranges, Les 8 Ouvrées, Domaine Quentin Jeannot

Frankrig

2022 Maranges, La Fussière, 1. Cru. Domaine Quentin Jeannot

Frankrig

2022 Corton-Charlemagne, Domaine Quentin Jeannot