This website requires JavaScript.

Sødme

Under gæringen vil gærcellerne normalt omdanne mostens sukker til alkohol , så vin er i reglen stort set tør fra naturens hånd. Men ikke altid. Mosten af vin med overmodne druer, som Sauternes , indeholder så meget sukker, at gæringen simpelthen går i stå og efterlader vinen med markant indhold af restsødme. Hedvin (eller Vin Doux Naturel) laves af vin, hvor gæringen stoppes ved tilsætning af alkohol, før alt sukkeret er gæret til alkohol. Desuden ses en række især hvidvine og rosé, med et begrænset, men dog smagbart indhold af restsødme -det klassiske eksempel er meget Chardonnay fra California samt en del tyske vine. I Tyskland (og Alsace ) kommer vinteren tidligt -og høsten er sen- således at gæringen ikke når at slutte, før vinteren har sænket temperaturen i kælderen! Men gæringen kan også mere teknologisk stoppes ved, at gærcellerne fjernes ved centrifugering, mens vinen endnu har 5-12 g restsødme.

Relaterede produkter

Frankrig

2021 Riesling Roche Calcaire, Zind-Humbrecht

JamesSuckling 94 / 100

Ikke på lager

Tyskland

2023 Fleur de Rosé, Weingut Rings, økologisk

200,00 kr. Pr. Stk.

Italien

2022 Primitivo, Quattro Conti, Puglia IGT

110,00 kr. Pr. Stk.

Tyskland

2020 Spätburgunder Weingut Rings, Pfalz

Wein Plus 87 / 100
300,00 kr. Pr. Stk.

Tyskland

2022 Rosé Weingut Rings, økologisk

Vinstyrke2 ved Kim Bretov 91 / 100
Jyllands Posten 90 / 100
200,00 kr. Pr. Stk.

Frankrig

2016 Eyssards "Cuvée Flavie", Saussignac, 0,5 l.

170,00 kr. Pr. Stk.

Portugal

Krohn Tawny Port

Ikke på lager

Portugal

2006 Krohn Colheita Port, Wiese & Krohn

Oldenburgs Vinguide 18,5 / 20

Ikke på lager

Portugal

2005 Krohn Colheita Port, Wiese & Krohn

Jyllands Posten
Jyllands Posten 92 / 100

Ikke på lager

Tyskland

Vaux Träublein mousserende, 0,0 % alkohol, økologisk

Italien

2020 Contrada Rampante, Nerello Mascalese, Pietradolce, Etna