300,00 kr. | Pr. Stk. |
Gå tilbage
Gå tilbage
Gå tilbage
2022 Beaujolais villages, Château Cambon
300,00 kr. | Pr. Stk. |
Produktinformation
Name | Value |
---|---|
Vintype | Rødvin |
Dyrkningsmetode | Traditionel |
Land | Frankrig |
Distrikt | Beaujolais |
Druesorter | Gamay (100%) |
Alkohol % | 13% |
Fyldighed | Middelfyldig |
Tørhedsgrad | Tør |
Lukkemetode | Korkprop |
Årgang | 2022 |
Flaskestørrelse | Helflaske, 0,75 liter |
Varenummer | 318722 |
Beskrivelse
Utroligt læskende vin med kirsebærfrugt, modne jordbær og næsten ingen tanniner og som tilbyder meget mere end simpel juice. Her er struktur og længde og alt det, man ønsker i en Beaujolais-Villages.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Château Cambon siden 2024. Château Cambon, der ligger på grænsen mellem de to sydligste Beaujolais Grand Cru'er, Morgon og Brouilly, begyndte som et projekt af to naturvinspionerer: Den afdøde Marcel Lapierre og Jean-Claude Chanudet. I 1990'erne overtog de slottet med 19 hektar på tre forskellige parceller, der oprindeligt blev plantet i 1914 og har en sammensætning af granit, sandet kalksten og ler. Med årene blev beplantningen udvidet, så de med de forskellige jordbundssammensætninger var i stand til at formidle stedets harmoni og forskellighed. De var passionerede indenfor fremstilling af naturvine, der udtrykker terroiret, og som er friske og behagelige, og de var med til at vise verden, at der var langt mere i Beaujolais end 'Nouveau'.
Faktisk beskrives Marcel Lapierre ofte som naturvinenes fader og som en drivkraft indenfor naturvin siden 1980'erne. Han var en af de første til at omfavne biodynamik, vildgær og minimal brug af svovl, og hans arbejde har inspireret en generation af vinmagere. Marcel bragte nyt liv til Beaujolais vinene, og hans vine blev et ubestridt benchmark for Beaujolais.
Efter Marcel Lapierres død førte Jean-Claude Chanudet vingården videre med Marcels hustru, Marie Lapierre i en årrække. I starten af 2020'erne besluttede de sig for at sælge Château Cambon, og det er nu den tidligere vinmager, Alexandre Iwasuila, der fører slottet videre. Han følger vingårdens samme respektfulde filosofi i mark og kælder. Druerne er Gamay, vinificeret via "maceration carbonique" (kulsyremaceration), samt Chardonnay. Druerne høstes i hånden, der bruges kun naturlig gær i kælderen, og vinene får lov til at moden længe på de 200 år gamle store fade.
Gamay er hoveddruen i Beaujolais. Den har altid hørt til i Bourgogne, men den overskygges ofte af Pinot Noir. Tidligere havde vine på Gamay ry for at være simple, lette og frugtige, men når vinene laves med druer fra gamle vinstokke, specielt fra Cru'erne, har de stort potentiale til at blive mindeværdige og komplekse med røde og mørke frugter, krydderier og florale komponenter.
* Ved kulsyremaceration placeres hele drueklaser i en gæringstank, som derefter forsegles. Druer i bunden af karret brister på grund af vægten af klaserne ovenfor, og den naturlige gær, der sidder på skallerne, får gæringen til at begynde. Inden længe fylder kuldioxid, et biprodukt fra gæring, resten af tanken. Efterhånden som dette sker, vil enzymer i resten af druerne nedbryde sukker og skabe alkohol inde i selve bærrene. Vindrueskallerne brister, når saften indeni når omkring 2 % alkohol.
Efter en kort maceration ledes den umiddelbare juice væk og resten af druerne presses, og de to blandes nu og gærer færdig herfra. Metoden giver en mørk vin med meget frugt, som ofte kan nydes ung -typisk Beaujolais
Når hele processen er færdig, presses drueklaserne, og saften får lov til at hvile i tanken. Vine fremstillet på denne måde er meget karakteristiske. Da en betydelig del af gæringen finder sted inde i druerne, får vinen et levende udtryk med en stor mængde frugt, som tropisk punch med et kick. Derudover betyder den meget lavere grad af skindkontakt færre og blødere tanniner. Resultatet er en vin med lave niveauer af syrer og tanniner og med meget frugtige aromaer.
Denne vinifikationsteknik fungerer bedst med frugtdrevne druesorter som Gamay. Vinene er generelt er beregnet til at blive drukket unge. Herudover anbefales det at servere Beaujolais køligt, ved ca. 12 grader.
Relaterede produkter
cr7vllqiat6
vvev90t3gamlylvnhsetfr5tzumisziwh
fmcrddt58pc9wz50k6ob39
DKK 000,00
DKK 000,00
f3pbyowkoo
tbh6v2snjdxveiklvuaxm85bylb1qfxo
ttd1sc8bkxe4z4pi9lf9
DKK 000,00
DKK 000,00
nq2medlrair
ucff8jisttfyfuf6pbyrwkqd5zqqf9jhn
jbpmp3smcdhffyuhwwyqlp
DKK 000,00
DKK 000,00
bo4cuux33ai
zdyoefzjrld98hwf93f8tdwgrp3ga53hb
ae2iz44juzm2a4y69jnqo
DKK 000,00
DKK 000,00
nbnmepzsvc
f6ty50kcabbrb4ld4no1xknh2b276kdfn
v4knip2g7u36f011828ke
DKK 000,00
DKK 000,00
Produkter fra samme producent
0wky9k43ek1k
us54ab77wkzzumhw1tcv8du198wx4dgi
g0uozik7xsa5m403bs2j2t
DKK 000,00
DKK 000,00
ilsxm5bfnfn
ikf99eo16qhuj3710w4cuvq6odwte4c
ef6rb1jn7rru3bemgnidcb
DKK 000,00
DKK 000,00
6zj6g0cu6v8
9l0r42j3dc9bkt1ozrp5cd8xim1zzd68
olopklwlb3xdjuwsbytja
DKK 000,00
DKK 000,00
d6qz6lqrd2
yfx9lnytpvqp6ifh8qgn79wrjc8solk
mhpzyhwammn01h78r8nd8
DKK 000,00
DKK 000,00
frfozszdsb
mylcsp4khzp0i3otcrxwfv6vonul8k9mqn
56zsaez87igbnkd9aszczu
DKK 000,00
DKK 000,00