350,00 kr. | Tilbudpris |
475,00 kr. | Normalpris |
Gå tilbage
Galleri
Gå tilbage
Galleri
Gå tilbage
2017 Brunello di Montalcino DOCG, Col d'Orcia
Gambero Rosso | |
JamesSuckling | 90 / 100 |
Vinous | 92 / 100 |
WineEnthusiast | 93 / 100 |
350,00 kr. | Tilbudpris |
475,00 kr. | Normalpris |
Produktinformation
Name | Value |
---|---|
Vintype | Rødvin |
Dyrkningsmetode | Økologisk |
Land | Italien |
Distrikt | Toscana |
Druesorter | Sangiovese/Prugnolo/Brunello (100%) |
Alkohol % | 14,5% |
Fyldighed | Middelfyldig |
Tørhedsgrad | Tør |
Lukkemetode | Korkprop |
Årgang | 2017 |
Flaskestørrelse | Helflaske, 0,75 liter |
Varenummer | 126517MA |
Beskrivelse
Stor fyldig Brunello med en utrolig velproportioneret frugtkoncentration og fine tanniner i en uovertruffen balance og med en endeløs lang smag. Servér i store glas.
Druerne kommer fra Sant'Angelo skråningen ca. 300 moh. over Orcia floden vendt syd-sydvest, hvor de får sol hele dagen. Den unikke Sangiovese-drueklon er specifik udvalgt af Col d'Orcia, og druerne håndhøstes sorteres strengt både i mark og kælder.
Vinen gærer med skindet i 18-20 dage i temperaturkontrollerede ståltanke (under 28 grader). Herefter lagrer vinen i 4 år, hvoraf 2 år er på 25-50 og 75 hl. egetønder fra Slovenien og Frankrig (Allier). Herefter modner vinen yderligere minimum 12 måneder på flaske.
Col d'Orcia er i den grad et Brunello hus. Hele 108 af vingårdens 140 hektar marker er Brunello-designerede marker.
I 1973 købte Count Alberto Marone Cinzano den historiske ejendom fra 1890, Col d'Orcia (= Bakke over floden Orcia), hvor der blev dyrket både hvede, tobak, oliven og vin.
Alberto udvidede hurtigt arealet af marker med druer til 70 hektar. Hans søn, Francesco, tog over i 1992 og fortsatte med at udvide arealet af vinmarker, således at vingården i dag har 140 hektar, og vingården nu er den 3. største ejer af Brunello marker i Montalcino. I 2010 begyndte de at konvertere til økologisk dyrkning, og fra 2013 er deres marker certificeret.
Vingården ligger i det karakteristiske bakkede toskanske landskab i den sydlige del af Montalcino med marker op til ca. 450 meters højde. Det er Middelhavsklima med en begrænset mængde regn, hovedsageligt i marts, april, november og december. Jorden er rig på kalk, og de udsættes ikke for frost sent på foråret.
De sydvendte marker og den unikke jord på denne side af Montalcino giver en bemærkelsesværdig struktur og elegance til Brunelloen. En af de bedste marker er Poggio Al Vento, som bruges til husets Riserva med samme navn.
På vingården lægges der vægt på detaljen. Vinstokkene står tæt og giver et lavt udbytte af højkvalitets og højkoncentrerede sunde druer. Druernes modenhed følges nøje og høsten udføres i hånden, og ydermere sorteres druerne på sorteringsbånd, så snart de når vinkælderen. kælderen er opdateret med state-of-the art teknologi, og lagringskælderen er udstyret med tønder i forskellige størrelser og en kombination af både slovensk og fransk eg.
Col d'Orcia er meget aktiv indenfor forskning og udvikling af Sangiovese-druen. De har et samarbejde med Universitá de Firenze, hvor der bl.a. arbejdes med klonselektion af Sangiovese i Montalcino mhb. på at højne kvaliteten af druen, foruden eksperimenter af beplantningstæthed af vinstokkene, hele deres rodnæt samt meget mere.
Gambero Rosso
Variegated and complex, redolent of red and citrus fruits, spices and tobacco; on the palate it's rich and powerful, nicely balancing fruit and close-knit, sleek tannins, finishing long.
JamesSuckling
A chewy and powerful Brunello with lots of ripe tannins and slightly dried fruit character. ItÆs full and layered with a big finish. A little raw, but should soften with age. From organically grown grapes. Try after 2024.
Vinous
The 2017 Brunello di Montalcino wafts up with a dusty display of cherry, wild berries, crushed stone and savory herbs. This is silky and elegant in feel, offering balanced acidity matched by masses of tart red and black berry fruits, along with firming tannins. It's long, rich and dark with haunting inner florals, but also a surprisingly classic structure. Despite a 30% loss of producetion in 2017, Col d'Orcia made a balanced and highly enjoyable Brunello.
WineEnthusiast
Subtle aromas of underbrush, new leather, tobacco and camphor waft out of the glass. Tightly knit and full bodied, the palate features dried cherry, star anise and ground clove framed in rather assertive, close-grained tannins. Drink 2024û2029.
Robert Parker
Made with certified organic fruit, the Col d'Orcia 2017 Brunello di Montalcino definitely shows some of the heat of the vintage, and I think this impression is reinforced by the location of this property on the southern side of the appellation, where temperatures are normally a few degrees higher on average. The winemaking team at this historic estate is not deterred by hot vintages, and their winemaking protocol captures the freshness and brightness of Sangiovese nonetheless. In fact, the alcohol content here measured 14.5%, which is almost contained, compared to some other wines in this report from cooler subzones. A learned comfort with organic farming is key to this wine's detailed aromas of black cherry, crushed rose and Mediterranean herb.
WineSpectator
"Top 100 wines of 2022" - Wine Spectator // This red offers plenty of cherry, strawberry, wild thyme and sage flavors. Starts out on the elegant side, before chewy tannins kick in and show a more robust character. Balanced and long, with tobacco and earth accents on the finish. Best from 2025 through 2042.
Jancis Robinson
Concentrated mid ruby. Slumbering nose showing depth with aeration. Supple, juicy fruit with bags of gravelly tannins. Lots of juice and perfumed fruit on the finish but still embryonic and a little tannic right now, but truly well balanced and complex, textural and tactile on the finish.
Jeb Dunnuck
The 2017 Brunello Di Montalcino is generous with cherry lozenge, Mediterranean herbs, lavender, and scorched mineral earth, and it is full-bodied, with black cherry, tea leaf, turned soil, and charred rosemary. The palate is full and generous, with ripe yet present tannins, notes of plum, blackberry, and cedar, light smokiness on the finish. Drink 2024-2040.
Relaterede produkter
ukvwvfb3oo
0un5tynnkj2y77txbgaq9skpsgmj6gqa
ib397hwb8qvykpm4xxmk
DKK 000,00
DKK 000,00
3nfw8rruztz
kycem6es1c8kmcye5ybidmn91nnt06k7b
hrddufspljnk2zx3rgfq8
DKK 000,00
DKK 000,00
02ruob6h7rht
3ywkrduacy7mg9578fbfxnmpmjz30tov8
vgs8ll3x2foby09drndwqq
DKK 000,00
DKK 000,00
balc2833xlw
4gu8ex8fwt3de26xz5zhrmn6t6n7iiuhd
lq0mkn2grip603zdv8eodg
DKK 000,00
DKK 000,00
edei0iet868
oxjokjme4wohufkq7n9hm98gnn6x70m6
3f1qgfto0o4kbwmd50g5y
DKK 000,00
DKK 000,00
Produkter fra samme producent
hjdc2wfpmti
p71x8lg26wb5kxblqh0q783tszqv3v146
g2pmkx719xkj5759mtiu8a
DKK 000,00
DKK 000,00
vve53zcg39
2xvmnrwngo3puty2345tpwro8mbgevga
s1shcz6yn2zmqdwbue20q
DKK 000,00
DKK 000,00
0557gjaeoz6u
uxmgeph60yeuv0pn7h6j4lchvr9vs45og
qbmhewdmbuexmcbcayw2l
DKK 000,00
DKK 000,00
nlvhqyywh88
5hbk15hvre3mihfpmp6sl555j4cvslh
n3shadjx00n42y9zy03kgi
DKK 000,00
DKK 000,00
qlc85aj22o
c7eq95a9u2gu0fmlzpqmaefpe4gxuhmu
xmjphn2e3u88fpgv6uhgbl
DKK 000,00
DKK 000,00