575,00 kr. | Pr. stk. v. køb af 6 |
800,00 kr. | Pr. Stk. |
Gå tilbage
Køb 6 stk.
SPAR 28% t.o.m. 31/12Galleri
Gå tilbage
Køb 6 stk.
SPAR 28% t.o.m. 31/12Galleri
Gå tilbage
2017 Domaine de Chevalier, Pessac-Léognan
WineCellarInsider | 94 / 100 |
WineEnthusiast | 94 / 100 |
JamesSuckling | 96 / 100 |
Jeb Dunnuck | 95 / 100 |
575,00 kr. | Pr. stk. v. køb af 6 |
800,00 kr. | Pr. Stk. |
Produktinformation
Name | Value |
---|---|
Vintype | Rødvin |
Dyrkningsmetode | Traditionel |
Druesorter | Cabernet Sauvignon (55%) Merlot (40%) Petit-Verdot (5%) |
Alkohol % | 13% |
Tørhedsgrad | Tør |
Lukkemetode | Korkprop |
Årgang | 2017 |
Flaskestørrelse | Helflaske, 0,75 liter |
Varenummer | 277017 |
Beskrivelse
En vin der, trods høj frugtintensitet, er sprød og frisk i sit udtryk; et adelsmærke for området syd for Bordeaux by. Mange facetter af fuldmodne kirsebær, blomme, figenmarmelade, lys ribstone, roser, sort te og jordbund. Middelfyldig, vedholdende smag med afrundede tanniner og frugt, der holder hele vejen, med et lille syrepift i eftersmagen. Virkelig veldrejet vin med i hvert fald 15 år mere i bagagen (2021).
Vinen er sammensat af 55% Cabernet Sauvignon, 40% Merlot og 5% Petit Verdot, høstet mellem 11-30/9. Efter håndsortering og let presning gæres mosten i et mix af store egekar, koniske rustfri ståltanke og ægformede cementtanke. Druerne fra de allerældste vinstokke foran slottet gæres i barriques. Når partierne til 1.vinen er udvalgt, får de malolaktisk / æble-mælkesyregæring i 100% ny eg; resten i store fade eller tanke. Vinen lagres ufiltreret med jævnlig bâtonnage / omrøring i 18-22 mdr. 2017 er lagret i 35% nye fade.
Slottet er langt fra floden, og skov omkring markerne gør en del af området følsomt for forårsfrost. Det gav ret store tab i april '17, dog ikke kerneområdet med de ældste vinstokke foran slottet.
Domaine de Chevalier ligger i Léognan kommune, længst mod sydvest i AOP Péssac-Léognan, den nordligste del af Graves. I gamle dage blev vinen solgt som "Chivaley": gasconsk dialekt for "chevalier". Navnet "Domaine de Chevalier" er i hvert fald brugt før 1783. Arnaud Ricard, som købte slottet i 1865, var kendt vinhandler og bødker. Han gjorde vinen kendt og respekteret. Bernard-familien, der også er vinhandlere, købte det i 1983, og Olivier Bernard har været ved roret lige siden, nu assisteret af sønnerne Adrien / økonomi og Hugo /produktion, som senere skal overtage.
Der hørte kun 18 ha. marker til slottet; nu gradvist udvidet til 65 ha. i alt, hvor 6 ha. er med hvide druer, plus store park- og skovområder. De røde plantninger er 63% Cabernet Sauvignon, 30% Merlot, 5% Petit Verdot og 2% Cabernet Franc, som er ca. 30 år i gennemsnit. Det er et blødt bølgende landskab med et mix af dybt grus, sand på ler og grus på hårde jordlag / al, som nærmest er en vandtæt membran (ligesom store hedeområder i Danmark før i tiden). Slottet har 2.vinen "L'Esprit de Chevalier" (rød).
Olivier Bernard igangsatte et stort genplantningsprogram fra 1988 - 95, har fjernet mange træer tæt på de mest frosttruede marker og kan indsætte vindmaskiner på udsatte steder for at holde luftcirkulationen i gang. Han har også bygget en stor, cirkulær gæringskælder med mange mindre tanke til individuel vinifikation af de enkelte parceller: 90 i alt. Mere end 30 ha. dyrkes nu biodynamisk.
2017 i Bordeaux vil blive husket for frosten i slutningen af april, som pga. den tidlige knopskydning havde voldsom virkning, men meget ujævnt fordelt: Mange områder, der ligger højt og / eller tæt på Gironde floden, hvor den er bred, gik helt fri, mens lavere områder med udviklede knopper uden luft i bevægelse blev nærmest udryddet, også mange langs Dordogne floden, der ligger kritisk lavt.
Juni var nærmest hed og sluttede med tre dages regn, fulgt af en mild, ret solrig juli og en blændende august. Regn i begyndelsen af september var velkommen, men lidt mere langvarig end ønskeligt. Det klarede dog varigt op midt i måneden, Cabernet Sauvignon kunne modne helt, og høstforholdene blev vejrmæssigt fine.
Afgørende for kvaliteten på de frostramte lokationer var sortering i marken: erfarne plukkere skulle skille modne druer fra dem på vinstokke, der havde remonteret / sat nye skud efter frosten, da mange af disse druer ikke var modne nok. Det kunne skifte fra vinstok til vinstok.... Nogle dyrkere har lavet rosé af de knapt så modne, remonterede druer.
Det samlede udbytte er 45% lavere end 2016. Det mest stabile område, overordnet set, er den nordlige del af venstre bred (Haut-Médoc), mens kontrasterne er størst på højre bred (Saint-Emilion / Pomerol etc.). De vine, der blev lavet, er generelt gode og saftige, af fint modne druer og kan nydes relativt tidligt sammenlignet med tilsvarende i '15 og '16 årgangene.
WineCellarInsider
WineEnthusiast
Packed with ripe fruit, this shows juicy blackberry and spice flavors. They are balanced with the core of dry tannins that will allow this fruity, structured wine to age.
JamesSuckling
Lots of blueberry, hot-stone, slate and walnut aromas. Terracotta, too. Iodine. Full-bodied, round and dense with layers of fine tannins. Lovely depth and intensity. Extremely long and focused. Needs three or four years of bottle age just to start.
Jeb Dunnuck
A gem that readers should snatch up is unquestionably the 2017 Domaine De Chevalier, which is based on 55% Cabernet Sauvignon, 40% Merlot, and 5% Petit Verdot that spent 18 months in just 35% new French oak. This deeply colored effort offers classic blackberry and blackcurrant fruits as well as medium to full body, complex notes of tobacco, gravelly earth, and chocolate, beautiful tannins, and a great finish. This is a classy, flawlessly balanced 2017 that offers up pleasure even today, yet it will keep for 30+ years. Having just had the good fortune to drink a bottle of the 1920, now at 100 years after the vintage, the longevity of this cuvée should not be underestimated.
WineSpectator
Ripe and full in feel, with a swath of cassis, plum paste and fig preserve flavors that holds sway from start to finish, allowing roasted apple wood, licorice snap and black tea accents to chime in along the way. The fruit takes a solid encore on the finish. Cabernet Sauvignon, Merlot and Petit Verdot.
Robert Parker
The 2017 Domaine de Chevalier is deep garnet-purple in color with a nose of baked plums, black cherry compote, fruitcake and violets plus wafts of fragrant earth and rosehip tea. Medium-bodied, the palate has loads of fruit with plush, rounded tannins and a lively finish. A blend of 55% Cabernet Sauvignon, 40% Merlot and 5% Petit Verdot, this vintage spent 18 months in French oak, 35% new.
Relaterede produkter
0fm40j1ge77s
sjhhl7wqmscajkdg5xj6ja6bz1dbrdzdk
5vrg0040sfjdy2gaeolyx
DKK 000,00
DKK 000,00
gk49u5am56
y2mln6ohj94ck6bfa1vryxntf5fesbnb
npk0qizvhd888mv9kho2ln
DKK 000,00
DKK 000,00
b4o4esxf05
72e427w9o5d9o4i2j2rugvkmwfwbuatp
pnc0jdknczfouzwq2p7vm9
DKK 000,00
DKK 000,00
6pb0x7s6u4k
gr4v9o3r0nnc4sdpzp8kjdke8q00td09o
g0fdq0nb8dh2k38cxv9hna
DKK 000,00
DKK 000,00
furz2jo66ld
6jep1hnjpz8ra4olz8f3qdtbjmd7o3ah
7qy2ruh80swkjb3gvabzcs
DKK 000,00
DKK 000,00
Produkter fra samme producent
cs8dtjk9gl
hk30dt6fjzts0tocrwnngk14aynt9fqlp
ouapepywmv79054j222db
DKK 000,00
DKK 000,00
4hfianwroaf
kpp681o0stq9oj2jdow3qomjw2h1lhb
xvxi78lcrqhj9e1qf7mw5q
DKK 000,00
DKK 000,00
pebuu0hxt
xrv1xx7vsvzkv2asqdwbgkvecxsrt29
g70esu6qlnfwh34kiat4l
DKK 000,00
DKK 000,00
mpkmeyytzh
frkdtzcf22litzpgso6s39dms8pk80ecs
ie9lqgv75otge51wd4vr
DKK 000,00
DKK 000,00
879bagd472
z88rg11j9delhbn4o0m49f07ke4yds9f7g
0hcma6eak236ordbbd3bed
DKK 000,00
DKK 000,00